Víkendový kurz dává možnost absolvovat dva kurzy v průběhu víkendu přímo ve vyhlášených vinařstvích. V sobotu Základy sommelierství, vína a vinařství ČR a v neděli Réva vinná a víno. Součástí kurzu je ubytování, plná penze včetně večeře se snoubením vína a pokrmu a v Penzionu André také navíc degustace šesti vzorků vín. Součástí víkendového pobytu je také prohlídka vinařství enologem společnosti a ukázka vinice.
Součástí kurzu je:
Sobota – kurz Základy sommelierství, vína a vinařství ČR
Teoretická část – online skripta a autotesty k procvičení, nastudujete předem z pohodlí domova, skripta Vám zůstávají k dispozici
Praktická část – intenzivní seminář (8 hodin) pod vedením lektora z řad špičkových sommelierů
Lektor s Vámi podrobně projde všechny lekce. Prakticky budete procvičovat degustaci na čtrnácti vzorcích špičkových vín. Snoubení vína a pokrmů si vyzkoušíte s šesti druhy sýrů.
Tím, že budete již teoreticky připraveni, budete vědomosti prohlubovat a lépe si vše zapamatujete.
Neděle – kurz Réva vinná a víno
Teoretická část – online skripta a autotesty k procvičení, nastudujete předem z pohodlí domova, skripta Vám zůstávají k dispozici
Praktická část – intenzivní seminář (8 hodin) pod vedením lektora z řad špičkových sommelierů.
Lektor s Vámi podrobně projde všechny lekce s praktickými radami.
Detailně Vás seznámí s nejpěstovanějšími odrůdami světa včetně degustace celkem jedenácti jedinečných vín. Pomocí praktického procvičení získáte informace o nejčastějších vadách a chorobách vína. Součástí je také a exkurze ve vinařství a vinici, kde se budete věnovat výrobě vína a pěstování révy vinné.
Kurz obsahuje dva jednodenní intenzivní semináře (praktické lekce) pod vedením našeho lektora z řad špičkových sommelierů.
Na semináře se teoreticky připravíte v klidu domova. Pročtete si studijní materiály, které Vám máte k dispozici ve studijním prostředí na www.vinarskyinstitut.cz . Látku si procvičíte pomocí testů ve studijním prostředí. Přístupy do studijního prostředí obdržíte po zaplacení.
Na kurz tak přicházíte již teoreticky připraveni a můžete se zcela věnovat výkladu lektora, praktickým dovednostem a degustaci. Je to forma studia, která se osvědčila. Ke skriptům a testům máte kdykoli v budoucnu přístup k osvěžení látky.
Kurz je zakončen závěrečnou zkouškou formou písemného testu.
Po úspěšném složení zkoušky obdržíte Osvědčení o absolvování, podepsané lektorem kurzu, prezidentem Asociace sommelierů ČR a ředitelem Vinařského Institutu. Pokud zkoušku nesložíte, můžete přijít zdarma napsat znovu test na kterýkoli další kurz.
Zkouška není povinná, můžete kurz absolvovat i bez ní.
Součástí kurzu je :
Milovníci vína z řad laické veřejnosti získají základní znalosti, které jim pomohou si víno sami či s přáteli lépe vychutnat, budou umět erudovaně nakoupit víno jak ve vinotékách, tak v gastronomických zařízeních, dále pak získají základní povědomí o pěstování révy vinné, výrobě vína, chorobách a vadách vína. Kurz je ideální vstupenkou do světa vína a vinné kultury.
Personál gastronomických zařízení a vinoték se naučí víno lépe prezentovat a tím i lépe prodávat. Již po absolvování prvního kurzu (Základy sommelierství, vína a vinařství ČR ) získá větší jistotu nejen v prodeji vína, ale také pokrmů, které se s vínem snoubí. Díky kurzu Réva vinná a víno se naučí lépe rozpoznávat vady a choroby vína, s kterými se běžně ve své praxi střetává, získá hlubší informace o nejpěstovanějších odrůdách světa a získá komplexnější informace o pěstování révy vinné a výrobě vína.
Pro ty, kteří chtějí absolvovat celý Studijní program SOMMELIER, je to první a druhý stupeň k cíli.
Oběma skupinám absolventů přinese kurz pod vedením špičkového sommeliera spojený s pobytem přímo ve vinařství jistě nevšední zážitek.
Termíny a místa konání nejbližších kurzů:
Kurzy probíhají celoročně ve Velkých Pavlovicích a Kurdějově, případně dalších vinařstvích ČR. Aktuální termíny a místa jsou vypisovány na tři měsíce dopředu. Pokud se z již objednaného kurzu odhlásíte a vypsaný termín Vám nevyhovuje, vyčkejte na vypsání dalších termínů.
Krok č. 1 Vyberte si termín a místo kurzu.
Krok č. 2 Objednejte kurz.
Krok č. 3 Po zaplacení vám zašleme přihlašovací údaje pro váš studijní účet
Krok č. 4 Pomocí přihlašovacích údajů vstoupíte do svého studijního účtu, kde naleznete skripta k oběma kurzům a autotesty k procvičení. Můžete se tak v klidu začít připravovat na kurz
Pokud Vám termín přestane vyhovovat, můžete jej ve svém studijním účtu změnit – bezplatně 14 dnů před kurzem.
Pokud máte dárkový poukaz, kontaktujete manažera vzdělávání (vše je uvedeno na dárkovém poukazu) a ten Vám zašle přihlašovací údaje pro Váš studijní účet a přihlásí vás na vámi požadovaný termín.
Kurzy Vinařského Institutu absolvovalo více než 3.600 absolventů a proto si vám dovolujeme nabídnout pár odpovědí na časté otázky našich studentů.
Proč se mám připravovat předem ?
Vyplatí se věnovat pár chvil času k pročtení skript a vyzkoušení znalostí pomocí testů (tyto jen pro Vás, nikde se výsledky neukládají). Na samotný kurz s lektorem přicházíte teoreticky připraveni a můžete se plně věnovat praktickým dovednostem a výkladu plnému poznatků z praxe. Znalosti Vám zůstávají ukotveny v paměti na dlouhou dobu. Tato forma studia je vyzkoušená a osvědčila se.
Co když se předem nepřipravím, nestíhám ?
I tuto variantu někteří studenti volí. Absolvují praktickou část kurzu s lektorem, nepíší závěrečnou zkoušku. Potom si prostudují skripta a ověří znalosti pomocí testů a bezplatně absolvují závěrečnou zkoušku na některém z dalších kurzů.
Nechci skládat závěrečnou zkoušku, můžu kurz absolvovat ?
Závěrečná zkouška není povinná. Můžete kurz absolvovat i bez ní. Načerpané znalosti vám nikdo nevezme a samotný kurz pod vedením sommelierských špiček je zážitkem. Skripta Vám zůstávají k dispozici a také přístup do studijního účtu. Nezískáte Osvědčení o absolvování.
Přihlásil jsem se na kurz a termín mně přestal vyhovovat
Ve vašem studijním účtu se přehlásíte na jiný termín (14 dnů dopředu bezplatně, v případě nemoci či nenadálé události vyhovíme s přehlášením bezplatně i v kratší době před kurzem).