objednat Dárkový poukaz Obdržíte ihned emailem
prohlédnout Nabídku kurzů Vinařského institutu

Réva vinná a víno

Druhý stupeň Studijního programu SOMMELIER. Kurz doporučujeme jako návazný kurz na kurz „Základy  sommelierství, vína a vinařství ČR“. Kurz se zabývá problematikou pěstování révy vinné a výroby vína. Součástí kurzu je návštěva vinařství a vinice s praktickými ukázkami. V rámci kurzu ochutnáte nejtypičtější světové odrůdy.

Obsah kurzu

Praktická část – intenzivní seminář (8 hodin) pod vedením lektora z řad špičkových sommelierů.

Část probíhá přímo ve vinařství a na vinici.

Lektor s Vámi podrobně projde všechny lekce s praktickými radami.

Detailně Vás seznámí s nejpěstovanějšími odrůdami světa včetně degustace celkem 8mi jedinečných zahraničních vín. Pomocí praktického procvičení získáte informace o nejčastějších vadách a chorobách vína.

Součástí je také a exkurze ve vinařství a vinici, kde se budete věnovat výrobě vína a pěstování révy vinné.

Teoretická část – online skripta a autotesty k procvičení, nastudujete předem z pohodlí domova, skripta Vám zůstávají k dispozici

  1. Lekce -  Historie révy vinné.
  2. Lekce -  Pěstování révy vinné – terroir, geologie, réva vinná botanicky, vegetativní cyklus révy vinné (praktická prezentace ve vinici) .
  3. Lekce -  Odrůdy révy vinné – nejvýznamnější moštové odrůdy révy vinné – bílé a modré
  4. Lekce -  Výroba vína – od sklizně po lahvování (praktická prezentace ve vinařství)
  5. Lekce -  Nedostatky, vady, choroby vína

Tím, že budete již teoreticky připraveni, budete vědomosti prohlubovat a lépe si vše zapamatujete.

Jak probíhá kurz

Kurz je jednodenním intenzivním seminářem (praktickou lekcí) pod vedením našeho lektora z řad špičkových sommelierů.

Na seminář se teoreticky připravíte v klidu domova. Pročtete si studijní materiály, které máte k dispozici ve studijním prostředí. Látku si procvičíte pomocí testů. Přístupy do studijního prostředí obdržíte po zaplacení.

Na kurz tak přicházíte již teoreticky připraveni a můžete se zcela věnovat výkladu lektora, praktickým dovednostem  a degustaci. Je to forma studia, která se osvědčila. Ke skriptům a testům máte kdykoli v budoucnu přístup k osvěžení látky.

Kurz je zakončen závěrečnou zkouškou formou písemného testu.

Po úspěšném složení zkoušky obdržíte Osvědčení o absolvování, podepsané lektorem kurzu, prezidentem Asociace sommelierů ČR a ředitelem Vinařského Institutu. Pokud zkoušku nesložíte, můžete přijít zdarma napsat znovu test na kterýkoli další kurz.

Zkouška není povinná, můžete kurz absolvovat i bez ní.

Součástí kurzu je dvouchodový oběd

Co vám kurz přinese

Milovníci vína z řad laické veřejnosti získají základní povědomí o pěstování révy vinné, výrobě vína, chorobách a vadách vína.

Personál gastronomických zařízení a vinoték se naučí lépe rozpoznávat vady a choroby vína, s kterými se běžně ve své praxi střetává, získá hlubší informace o nejpěstovanějších odrůdách světa a komplexnější informace o pěstování révy vinné a výrobě vína.


Pro ty, kteří chtějí absolvovat celý Studijní program SOMMELIER je to druhý stupeň k cíli.


Oběma skupinám absolventů se základním kurzem otevírá brána do světa vína, který se pro ně může stát zdrojem nevšedních zážitků.


 

Termíny kurzů

Termíny a místa konání nejbližších kurzů:

Kurzy probíhají celoročně v Praze, Velkých Pavlovicích a dalších místech ČR, zejména ve vinařstvích. Aktuální termíny a místa jsou vypisovány na tři měsíce dopředu. Pokud se z již objednaného kurzu odhlásíte a vypsaný termín Vám nevyhovuje, vyčkejte na vypsání dalších termínů.

31. 10. 2017 9:00 - 17:00

Počet míst: 30
Termín: 31. 10. 2017 9:00 - 17:00
Místo: Hotel Troja, Trojská 1, Praha

26. 11. 2017 9:00 - 17:00

Počet míst: 30
Termín: 26. 11. 2017 9:00 - 17:00
Místo: Penzion André, Pod břehy 565, Velké Pavlovice
Lektor:

10. 12. 2017 9:00 - 17:00

Počet míst: 30
Termín: 10. 12. 2017 9:00 - 17:00
Místo: Penzion André, Pod břehy 565, Velké Pavlovice

Jak se přihlásit

Krok č. 1  Vyberte si termín a místo kurzu.

Krok č. 2 Objednejte kurz.

Krok č. 3  Po zaplacení vám zašleme přihlašovací údaje pro váš studijní účet

Krok č. 4  Pomocí přihlašovacích údajů vstoupíte do svého studijního účtu, kde naleznete skripta ke kurzu a autotesty k procvičení.  Můžete se tak v klidu začít připravovat na kurz.

Pokud Vám termín přestane vyhovovat, můžete jej ve svém studijním účtu změnit – bezplatně 14 dnů před kurzem.

Pokud máte dárkový poukaz, kontaktujete manažera vzdělávání (vše je uvedeno na dárkovém poukazu) a ten Vám zašle přihlašovací údaje pro Váš studijní účet a přihlásí vás na vámi požadovaný termín.

Praktické rady

Kurzy Vinařského Institutu absolvovalo více než 3.600 absolventů a proto si vám dovolujeme nabídnout pár odpovědí na časté otázky našich studentů.

Proč se mám připravovat předem ?

Vyplatí se věnovat pár chvil času k pročtení skript a vyzkoušení znalostí pomocí testů (tyto jen pro Vás, nikde se výsledky neukládají). Na samotný kurz s lektorem přicházíte teoreticky připraveni a můžete se plně věnovat praktickým dovednostem a výkladu plnému poznatků z praxe. Znalosti Vám zůstávají ukotveny v paměti na dlouhou dobu. Tato forma studia je vyzkoušená a osvědčila se.

Co když se předem nepřipravím, nestíhám ?

I tuto variantu někteří studenti volí. Absolvují praktickou část kurzu s lektorem, nepíší závěrečnou zkoušku. Potom si prostudují skripta a ověří znalosti pomocí testů a bezplatně absolvují závěrečnou zkoušku na některém z dalších kurzů.

Nechci skládat závěrečnou zkoušku, můžu kurz absolvovat ?

Závěrečná zkouška není povinná. Můžete kurz absolvovat i bez ní. Načerpané znalosti vám nikdo nevezme a samotný kurz pod vedením sommelierských špiček je zážitkem. Skripta Vám zůstávají k dispozici a také přístup do studijního účtu. Nezískáte Osvědčení o absolvování.

Přihlásil jsem se na kurz a termín mně přestal vyhovovat

Ve vašem studijním účtu se přehlásíte na jiný termín (14 dnů dopředu bezplatně, v případě nemoci či nenadálé události vyhovíme s přehlášením bezplatně i v kratší době před kurzem).

Základní cena kurzu je

2 802 bez DPH

(3 390 s DPH)

Pokud jste již zakoupili alespoň jeden kurz, objednejte si tento kurz za balíčkovou cenu přes Váš studijní účet. Balíčková cena kurzu je:

2 521 bez DPH

(3 050 s DPH)

Navíc můžete získat celoroční předplatné časopisu Wine a degustation za 300,-Kč (ušetříte 590,-Kč)

 

Nemusíte se bát obtížnosti vinařských kurzů, není to nic složitého, samozřejmě se můžete na každý sommeliérský kurz předem teoreticky připravit ve studijním prostředí na našem webu.