Druhý stupeň Studijního programu SOMMELIER. Kurz doporučujeme jako návazný kurz na kurz „Základy sommelierství, vína a vinařství ČR“. Kurz se zabývá problematikou pěstování révy vinné a výroby vína. Součástí kurzu je návštěva vinařství a vinice s praktickými ukázkami. V rámci kurzu ochutnáte nejtypičtější odrůdy.
Praktická část – intenzivní seminář (8 hodin) pod vedením lektora z řad špičkových sommelierů.
Lektor s Vámi podrobně projde všechny lekce s praktickými radami.
Detailně Vás seznámí s nejpěstovanějšími odrůdami včetně degustace celkem jedenácti jedinečných vín. Pomocí praktického procvičení získáte informace o nejčastějších vadách a chorobách vína.
Součástí je také a exkurze ve vinařství a vinici, kde se budete věnovat výrobě vína a pěstování révy vinné.
Teoretická část – online skripta a autotesty k procvičení, nastudujete předem z pohodlí domova, skripta Vám zůstávají k dispozici
Tím, že budete již teoreticky připraveni, budete vědomosti prohlubovat a lépe si vše zapamatujete.
Kurz je jednodenním intenzivním seminářem (praktickou lekcí) pod vedením našeho lektora z řad špičkových sommelierů.
Na seminář se teoreticky připravíte v klidu domova. Pročtete si studijní materiály, které máte k dispozici ve studijním prostředí. Látku si procvičíte pomocí testů. Přístupy do studijního prostředí obdržíte po zaplacení.
Na kurz tak přicházíte již teoreticky připraveni a můžete se zcela věnovat výkladu lektora, praktickým dovednostem a degustaci. Je to forma studia, která se osvědčila. Ke skriptům a testům máte kdykoli v budoucnu přístup k osvěžení látky.
Kurz je zakončen závěrečnou zkouškou formou písemného testu.
Po úspěšném složení zkoušky obdržíte Osvědčení o absolvování, podepsané lektorem kurzu, prezidentem Asociace sommelierů ČR a ředitelem Vinařského Institutu. Pokud zkoušku nesložíte, můžete přijít zdarma napsat znovu test na kterýkoli další kurz.
Zkouška není povinná, můžete kurz absolvovat i bez ní.
Součástí kurzu je dvouchodový oběd
Milovníci vína z řad laické veřejnosti získají základní povědomí o pěstování révy vinné, výrobě vína, chorobách a vadách vína.
Personál gastronomických zařízení a vinoték se naučí lépe rozpoznávat vady a choroby vína, s kterými se běžně ve své praxi střetává, získá hlubší informace o nejpěstovanějších odrůdách a komplexnější informace o pěstování révy vinné a výrobě vína.
Pro ty, kteří chtějí absolvovat celý Studijní program SOMMELIER je to druhý stupeň k cíli.
Oběma skupinám absolventů se základním kurzem otevírá brána do světa vína, který se pro ně může stát zdrojem nevšedních zážitků.
Termíny a místa konání nejbližších kurzů:
Kurzy probíhají celoročně v Praze, Velkých Pavlovicích a dalších místech ČR, zejména ve vinařstvích. Aktuální termíny a místa jsou vypisovány na tři měsíce dopředu. Pokud se z již objednaného kurzu odhlásíte a vypsaný termín Vám nevyhovuje, vyčkejte na vypsání dalších termínů.
Krok č. 1 Vyberte si termín a místo kurzu.
Krok č. 2 Objednejte kurz.
Krok č. 3 Po zaplacení vám zašleme přihlašovací údaje pro váš studijní účet
Krok č. 4 Pomocí přihlašovacích údajů vstoupíte do svého studijního účtu, kde naleznete skripta ke kurzu a autotesty k procvičení. Můžete se tak v klidu začít připravovat na kurz.
Pokud Vám termín přestane vyhovovat, můžete jej ve svém studijním účtu změnit – bezplatně 14 dnů před kurzem.
Pokud máte dárkový poukaz, kontaktujete manažera vzdělávání (vše je uvedeno na dárkovém poukazu) a ten Vám zašle přihlašovací údaje pro Váš studijní účet a přihlásí vás na vámi požadovaný termín.
Kurzy Vinařského Institutu absolvovalo více než 3.600 absolventů a proto si vám dovolujeme nabídnout pár odpovědí na časté otázky našich studentů.
Proč se mám připravovat předem ?
Vyplatí se věnovat pár chvil času k pročtení skript a vyzkoušení znalostí pomocí testů (tyto jen pro Vás, nikde se výsledky neukládají). Na samotný kurz s lektorem přicházíte teoreticky připraveni a můžete se plně věnovat praktickým dovednostem a výkladu plnému poznatků z praxe. Znalosti Vám zůstávají ukotveny v paměti na dlouhou dobu. Tato forma studia je vyzkoušená a osvědčila se.
Co když se předem nepřipravím, nestíhám ?
I tuto variantu někteří studenti volí. Absolvují praktickou část kurzu s lektorem, nepíší závěrečnou zkoušku. Potom si prostudují skripta a ověří znalosti pomocí testů a bezplatně absolvují závěrečnou zkoušku na některém z dalších kurzů.
Nechci skládat závěrečnou zkoušku, můžu kurz absolvovat ?
Závěrečná zkouška není povinná. Můžete kurz absolvovat i bez ní. Načerpané znalosti vám nikdo nevezme a samotný kurz pod vedením sommelierských špiček je zážitkem. Skripta Vám zůstávají k dispozici a také přístup do studijního účtu. Nezískáte Osvědčení o absolvování.
Přihlásil jsem se na kurz a termín mně přestal vyhovovat
Ve vašem studijním účtu se přehlásíte na jiný termín (14 dnů dopředu bezplatně, v případě nemoci či nenadálé události vyhovíme s přehlášením bezplatně i v kratší době před kurzem).
Pokud jste již zakoupili alespoň jeden kurz, objednejte si tento kurz za balíčkovou cenu přes Váš studijní účet. Balíčková cena kurzu je: