Kurz detailním způsobem seznamuje s ostatními sommelierskými znalostmi a oblastmi (destiláty, sýry, pivo, tabák, káva, čaj, delikatesy, voda). Základní kapitoly jednotlivých okruhů tvoří historie, technologie výroby nebo pěstování, hlavní produkční země a nejznámější producenti, degustace, servis. Součástí kurzu je také kapitola věnující se základnímu barovému vybavení a míchaným nápojům. Obsah kurzu klade také důraz na snoubení delikates s vybranými víny, případně další možnosti párování výše uvedených delikates a nápojů.
Praktická část –jednodenní intenzivní seminář pod vedením lektora z řad špičkových sommelierů.
Lektor s Vámi projde všechny kapitoly a výklad doprovodí svými praktickými zkušenostmi. Součástí kurzu je degustace čokolády (snoubení s vínem), sýrů (párování s vínem), piva, destilátů, minerálních vod.
Teoretická část – poštou obdržíte vytištěná skripta v rozsahu 56 stran včetně obrazových příloh. Skripta nastudujete předem z pohodlí domova. Skripta Vám zůstávají k dispozici a můžete se k látce vracet v budoucnu.
Obsah skript je rozdělen do těchto základních kapitol :
Tím, že budete již teoreticky připraveni, budete vědomosti prohlubovat a lépe si vše zapamatujete.
Kurz je jednodenním intenzivním seminářem (praktickou lekcí) pod vedením našeho lektora z řad špičkových sommelierů.
Na seminář se teoreticky připravíte v klidu domova. Pročtete si studijní materiály, které Vám zašleme poštou. Látku si procvičíte pomocí testů ve studijním prostředí. Přístupy do studijního prostředí obdržíte po zaplacení.
Na kurz tak přicházíte již teoreticky připraveni a můžete se zcela věnovat výkladu lektora, praktickým dovednostem a degustaci. Je to forma studia, která se osvědčila. Ke skriptům a testům máte kdykoli v budoucnu přístup k osvěžení látky.
Kurz je zakončen závěrečnou zkouškou formou písemného testu.
Po úspěšném složení zkoušky obdržíte Osvědčení o absolvování, podepsané lektorem kurzu, prezidentem Asociace sommelierů ČR a ředitelem Vinařského Institutu. Pokud zkoušku nesložíte, můžete přijít zdarma napsat znovu test na kterýkoli další kurz.
Zkouška není povinná, můžete kurz absolvovat i bez ní.
Součástí kurzu je dvouchodový oběd
Milovníci vína z řad laické veřejnosti díky tomuto kurzu získají přehled v problematice správného servisu a kvality kávy, čaje, delikates, destilátů a také dostanou zajímavé informace týkající se nepříliš častého snoubení vín.
Personál gastronomických zařízení obdrží informace k profesionálnímu servisu čaje, kávy, barových nápojů, delikates, tabáku aj. Také získá důležité informace týkající se problematiky spojení vín a vod (minerální vody, pramenité vody apod.).
Pro ty, kteří chtějí absolvovat celý Studijní program SOMMELIER, je to pátý stupeň k cíli.
Oběma skupinám absolventů přinese kurz pod vedením špičkového sommeliera a s degustací jistě nevšední zážitek.
Termíny a místa konání nejbližších kurzů:
Kurzy probíhají celoročně v Praze, Brně, Velkých Pavlovicích a dalších místech ČR. Aktuální termíny a místa jsou vypisovány na tři měsíce dopředu. Pokud se z již objednaného kurzu odhlásíte a vypsaný termín Vám nevyhovuje, vyčkejte na vypsání dalších termínů.
Krok č. 1 Vyberte si termín a místo kurzu.
Krok č. 2 Objednejte kurz.
Krok č. 3 Po zaplacení Vám zašleme přihlašovací údaje pro váš studijní účet, skripta Vám zasíláme poštou
Krok č. 4 Pomocí přihlašovacích údajů vstoupíte do svého studijního účtu a můžete se v klidu začít připravovat na kurz pomocí autotestů ke skriptům
Pokud Vám termín přestane vyhovovat, můžete jej ve svém studijním účtu změnit – bezplatně 14 dnů před kurzem.
Pokud máte dárkový poukaz, kontaktujete manažera vzdělávání (vše je uvedeno na dárkovém poukazu) a ten Vám zašle přihlašovací údaje pro Váš studijní účet a přihlásí vás na vámi požadovaný termín.
Kurzy Vinařského Institutu absolvovalo více než 3.600 absolventů a proto si vám dovolujeme nabídnout pár odpovědí na časté otázky našich studentů.
Proč se mám připravovat předem ?
Vyplatí se věnovat pár chvil času k pročtení skript a vyzkoušení znalostí pomocí testů (tyto jen pro Vás, nikde se výsledky neukládají). Na samotný kurz s lektorem přicházíte teoreticky připraveni a můžete se plně věnovat praktickým dovednostem a výkladu plnému poznatků z praxe. Znalosti Vám zůstávají ukotveny v paměti na dlouhou dobu. Tato forma studia je vyzkoušená a osvědčila se.
Co když se předem nepřipravím, nestíhám ?
I tuto variantu někteří studenti volí. Absolvují praktickou část kurzu s lektorem, nepíší závěrečnou zkoušku. Potom si prostudují skripta a ověří znalosti pomocí testů a bezplatně absolvují závěrečnou zkoušku na některém z dalších kurzů.
Nechci skládat závěrečnou zkoušku, můžu kurz absolvovat ?
Závěrečná zkouška není povinná. Můžete kurz absolvovat i bez ní. Načerpané znalosti vám nikdo nevezme a samotný kurz pod vedením sommelierských špiček je zážitkem. Skripta Vám zůstávají k dispozici a také přístup do studijního účtu. Nezískáte Osvědčení o absolvování.
Přihlásil jsem se na kurz a termín mně přestal vyhovovat
Ve vašem studijním účtu se přehlásíte na jiný termín (14 dnů dopředu bezplatně, v případě nemoci či nenadálé události vyhovíme s přehlášením bezplatně i v kratší době před kurzem).
Pokud jste již zakoupili alespoň jeden kurz, objednejte si tento kurz za balíčkovou cenu přes Váš studijní účet. Balíčková cena kurzu je: