objednat Dárkový poukaz Obdržíte ihned emailem
prohlédnout Nabídku kurzů Vinařského institutu

Naši lektoři

Ivo Dvořák

hlavní lektor

Kvalifikace

2009

Wine & Spirit Education Trust Level 3 Advanced Certificate

2007

Soudní znalec se specializací na vína a ostatní alkoholické nápoje

2000

Degustátorské zkoušky dle evropských norem

1998

Degustátorské zkoušky ČZPI

od 1997

viceprezident Asociace sommelierů ČR lektor odborného vzdělávání AS ČR „CERTIFIKÁT SOMMELIERA“

Ocenění

  • několikanásobný vítěz národních sommelierských soutěží (Trophée Bohemia Sekt, Grand Prix Brno, Trophée Ruinart Česká republika, Grand Prix Sommelier Vinex)
  • mistr světa v servírování doutníků – 2004 Habanosommelier, Cuba
  • absolvent kursu odborného degustátora OIV Klosterneuburského Institutu
  • držitel mezinárodního degustátorského osvědčení OIV
  • spoluautor knihy Hledání pravdy o víně – Sommelierství
  • recenzent knihy Hledání pravdy o víně – Jídlo a víno
  • recenzent manuálu sommeliera ASI – Sommelier, povolání budoucnosti.

Praxe

  • 1991–1994

    Restaurant Vltava, sommelier

  • 1994–1999

    Restaurant Flambée, restaurant manager & sommelier

  • 2000–2004

     Bohemia Sekt a. s., manager HORECA

  • 2004–2006

    Spar ČR, manager nákupu víno a destiláty

  • 2006–2010

    Makro Cash & Carry ČR s. r. o., Head Sommelier

Milan Krejčí

Kvalifikace

2011

Absolvování Level 3. Wine & Spirit Education Trust

2010

Coffee Sommelier Program – Switzerland

2007

Držitel certifikátu degustátorských zkoušek dle klasifikace evropských norem ISO, DIN a ÖNORM

2003

Sopexa - Francouzské sýry a vína

2002

Vinařská akademie Valtice

Ocenění

  • Mistr republiky v sekání sektů pro rok 2007,2008, 2010
  • Vícemistr republiky v sekání sektů pro rok 2006, 2009
  • 2. místo Corner Sommelier Competition - mistrovství Slovenska 2007
  • 1. místo Corner Sommelier Competition - mistrovství Slovenska 2010
  • 1. místo Sommelier Znovín Znojmo 2007
  • 2. místo Sommelier Znovín Znojmo 2010
  • 3. místo Sommelier Znovín Znojmo 2008, 2009
  • 1. místo Burgundský hrozen 2007
  • 2. místo Burgundský hrozen 2009
  • 3. místo Burgundský hrozen 2008
  • 2. místo Grand Jour de Champagne Trophée 2009
  • Semifinalista soutěže Worldwide Sommelier Association –
    The best sommelier in the world Competition, Rome, 24 May 2008
  • 2. místo Worldwide Sommelier Association –
    Miglior Sommelier D´Europa, 15 Novembre 2009, San Marino
  • 2. místo Worldwide Sommelier Association –
    Miglior Sommelier del Mondo , 13 Octobre 2010, Santo Domingo

Praxe

  • 1990 - 1995

    Hotel International Praha ****

  • 1996 -1997

    Hotel Kladno ***

  • 1998 - 1999

    Hotel Adria Praha ****

  • 2000

    Pracovní pobyt v USA

  • 2001 - 2002

    Restaurace Pražské selátko

  • 2003 - 2005

    Manažer Restaurace Magická zahrada

  • 2005 - 2010

    Merlot d´Or

Libor Nazarčuk

Kvalifikace

2011

Wine & Spirit Education Trust Level 3 Advanced Certificate

2005

viceprezident Asociace sommelierů ČR

2001

člen Komise expertů ministerstva zemědělství ČR pro hodnocení a zatřiďování vín

2000

Degustátorské zkoušky Česká zemědělská a potravinářské inspekce 2000 Vinařská akademie Valtice 

2000

držitel certifikátu degustátora dle evropských norem DIN, ÖNORM a ISO

Ocenění

  • semifinalista mistrovství světa - XII Concours Mondial - Best Sommelier of the World (Rhodos 2007)
  • trojnásobný mistr České republiky - Trophée Bohemia Sekt (Praha 2003, 2004, 2005)
  • trojnásobný mistr Slovenska - Vinanza Trophy (Bratislava 2002, 2003, 2004)
  • trojnásobný vítěz soutěže Sommelier Znovín (Pardubice 2003, 2004, 2005)
  • trojnásobný vítěz soutěže o Burgundský hrozen (Karlovy Vary 2002, 2003, 2004)
  • dvojnásobný vítěz soutěže Vinium Victory Grand Prix sommelier (Brno 2003, 2005)
  • držitel tří českých rekordů v sekání sektů - sabráži
  • účastník mistrovství Evropy - The Best Sommelier of Europe (Sofia 2008)
  • držitel Zlatého odznaku Asociace sommelierů ČR

Praxe

  • 1995 - 2002

    Vinařství Mráz Břeclav, sommelier

  • 2004

    lektor Vinařská akademie Valtice

  • 2004

    lektor Národní vinařské centrum

  • 2005

    viceprezident Asociace sommelierů ČR

  • 2002

    Moravský sommelier®, majitel, head sommelier

PhDr. Martin Procházka

Studium

Pedagogická fakulta Masarykovy univerzity v Brně - se zaměřením na problematiku sociálně-patologických jevů, závislostí apod. – udělen titul PhDr.

Kvalifikace

  • autor textů a článků do odborných vinařských periodik
  • přes 10 let praxe v zajišťování a vedení řízených degustací vín a jejich snoubení v gastronomii - více než 300 vedených degustací
  • organizace poznávacích cest za vínem po evropských destinacích a průvodcovská činnost
  • absolvent řady sommelierských a degustátorských kurzů a seminářů
  • spoluorganizátor expozic vín z České republiky na zahraničních veletrzích a výstavách
  • hodnotitel vín na tuzemských soutěžích
  • člen Asociace sommelierů České republiky

Praxe

  • 2005 - 2010

    nezávislý sommelier

  • 2010 - 2012

    obchodní manager vinařství Reisten Pavlov

  • 2012

    dnes obchodní manager vinařství Volařík Mikulov (vinař roku 2011 a 2014)

Aleš Pokorný

Spolupráce s Českou televizí, Tv Nova (odborné konzultace, rozhovory) a Českým rozhlasem.

Tisk – Hospodářské noviny (seriál o víně, regionech světa, vinařích Moravy), Deník Aha, Lidové Noviny, Finance, Kolínský deník, časopis HORECA, Víno a Styl,... 

Degustátor – pravidelná účast na hodnocení vín v různých komisích (Wine&Degustation, Víno a Styl, Vinař roku, Pardubický festival vína…)
Stálý člen komise ASČR pro hodnocení vody vhodné k vínu

Výuka sommelierských kurzů v zahraničí (Turecko – univerzita v Izmiru, Indie – velvyslanectví v Novém Dilí).
Spolupráce s Asociací sommelierů na kurzech „Certifikát sommeliera“ (od roku 2008) , Optimo consulting – školení obsluhy v rámci rozvojových fondů vzdělanosti Evropské unie

 

Kvalifikace

2014

Certifikát vady a choroby vína

2010

Universita del Café – Coffee expert

2005

Certifikát Bartendr 1. Barmanské Akademie

2004

Certifikát sommeliera

2003

absolvent Vinařské akademie Valtice

Praxe

  • 2003-2007

    Začátky ve vinotéce U Zlaté štiky v Kolíně

  • 2008-2009

    head sommelier Domu vína U Závoje

  • 2009-2011

    head sommelier restaurace Monarch

  • 2011-2014

    head sommelier House Champagne Group

  • 2014-2016

    head sommelier/partner společnosti La Caoba

  • 2016

    sommelier a jednatel společnosti Blanc de Blancs, dovozce vín do ČR.

Kde můžete naše lektory potkat?

Kurzy jednotlivých stupňů probíhají celoročně v Praze, Brně a ve vybraných krajských městech. Víkendové kurzy probíhají přímo ve vinařstvích s ubytováním.

Aktuální místa a termíny jsou vypisovány vždy dva měsíce dopředu a naleznete je u jednotlivých kurzů v sekci „Otevřené kurzy“.

Pokud Vám termín a místo aktuálně nevyhovuje, můžete si počkat na vypsání nových termínů.

Termín lze změnit bezplatně 14 dnů před konáním kurzu.

Pokud máte dárkový poukaz, volíte si místo a termín podle svého uvážení tak, že kontaktujete manažera vzdělávání a on vám se vším poradí. Dárkový poukaz má neomezenou platnost.