objednat Dárkový poukaz Obdržíte ihned emailem

Otevřené sommelierské kurzy

I. Kurz

Základy sommelierství, vína a vinařství v ČR

Kurz doporučujeme všem, kteří s vínem začínají nebo si chtějí utřídit své dosavadní základní znalosti pod vedením špičkového lektora. Jedná se o nejnavštěvovanější kurz Studijního programu SOMMELIER a otvírá dveře do světa vína i k dalšímu studiu.

Detail kurzu

II. Kurz

Réva vinná a víno

Druhý stupeň Studijního programu SOMMELIER. Kurz doporučujeme jako návazný kurz na kurz „Základy  sommelierství, vína a vinařství ČR“. Kurz se zabývá problematikou pěstování révy vinné a výroby vína. Součástí kurzu je návštěva vinařství a vinice s praktickými ukázkami. V rámci kurzu ochutnáte nejtypičtější světové odrůdy.

Detail kurzu

III. kurz

Francie, Itálie, Pyrenejský poloostrov

Dvoudenní kurz se zaměřuje na největší vinařské státy Evropy. Získáte detailní informace o historii pěstování révy vinné v jednotlivých zemích, apelačních systémech, typických odrůdách i geografií.  Na praktické lekci budete degustovat 26 vzorků nejvýznamnějších vín Francie, Itálie, Španělska a Portugalska (např. Chablis, Champagne, Prosecco, Barolo, Cava, Rioja, Sherry, Porto aj.).Praktická část tohoto kurzu je rozdělena do dvou jednodenních školení (1. den – Francie, 2. den – Itálie, Pyrenejský poloostrov).

Detail kurzu

IV. kurz

Západní Evropa, východní a jižní Evropa, Nový svět

Kurz představuje nejen populární lokality Evropy, Jižní Ameriky, Jižní Afriky, USA nebo Austrálie a Oceánie, ale blíže se zaměřuje také na nepříliš známé oblasti produkce vína napříč uvedenými kontinenty. Obsah kurzu tak například reflektuje odrůdy, oblasti a produkci vína ve Velké Británii, Holandsku, Egyptě, Maroku, Blízkém východě, Vietnamu, Číně, Kanadě, Venezuele nebo Kolumbii. Degustace na praktické lekci obsahuje celkem 18 druhů vín z více, ale i méně známých oblastí.

Detail kurzu

V. Závěrečný kurz

Ostatní sommelierské dovednosti

Kurz detailním způsobem seznamuje s ostatními sommelierskými znalostmi a oblastmi (destiláty, pivo, tabák, káva, čaj, delikatesy, voda). Základní kapitoly jednotlivých okruhů tvoří historie, technologie výroby nebo pěstování, hlavní produkční země a nejznámější producenti, degustace, servis. Součástí kurzu je také kapitola věnující se základnímu barovému vybavení a míchaným nápojům. Obsah kurzu klade také důraz na  snoubení delikates s vybranými víny, případně další možnosti párování výše uvedených delikates a nápojů.

Detail kurzu

I. a II. kurz

Víkendový kurz přímo ve vinařství

Víkendový kurz dává možnost absolvovat dva kurzy v průběhu víkendu přímo ve vyhlášených vinařstvích. V sobotu Základy sommelierství, vína a vinařství ČR a v neděli Réva vinná víno. Součástí kurzu je ubytování, plná penze včetně večeře se snoubením vína a pokrmu a navíc degustace 8-mi vzorků pod vedením sommeliera daného vinařství.. Součástí víkendového pobytu je také prohlídka vinařství enologem společnosti a ukázka vinice.

Detail kurzu